Hur skapar jag en kalender?

Du skapar en kalender genom att välja Arkiv… Ny… från menyn. Guiden Skapa kalender startas. Först måste du välja kalendern omfattning, och om den ska baseras på månader eller veckor.

• Välj år och månad/veckonummer när din kalender ska börja
  • Välj hur många månader/veckor du vill att kalendern ska omfatta
  • Tryck på Nästa

I nästa steg kan du välja en titel på din kalender. Du ska också välja vilka kalenderinställningar du vill basera kalendern på. Om rutan Fyll i periodikanamn är markerad, kommer namnen på de periodikor som finns i kalenderprofilen att fyllas i. Tryck sedan på Nästa.

I det tredje och sista guidesteget, behöver du sällan ändra någonting. Programmet räknar automatiskt ut veckonummer och veckodag, för din kalenders första dag. Skulle det mot förmodan bli fel, har du här möjlighet att korrigera programmets data innan kalendern skapas.

Tips: Skapa en kalender för ett helt år, och använd sedan alternativet ”visa delmängd” för att publicera en lagom mängd åt gången. Du får då hela året praktiskt samlat på ett ställe.

Se även:
Publicera kalendern
Formatera kalendern