English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2012-07-31:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Anmäla deltagare

Uppdaterad: 2012-07-31

Strukturerad import

Det rekommenderade sättet att anmäla deltagare är import av anmälningsdata. Använd standardiserade format, som OE2003 CSV-format eller IOF-XML (version 3.0 eller 2.0.3) för att importera anmälningar. Eventor använder IOF-XML. MeOS skapar automatiskt klasser och klubbar som förekommer och klubbdata hämtas från klubbregistret. Välj anmälningar under importera tävlingsdata på sidan tävling. Även ett rankingdata kan importeras.
Observera
Om anmälningsfilerna endast innehåller klubbnummer, måste ett matchande klubbregister vara installerat för att klubbarna ska tolkas korrekt.

Fri anmälningsimport

Om du inte har tillgång till anmälningsdata i ett standardiserat format kan du använda den fria anmälningsimporten. Välj fri anmälningsimport på sidan tävling. Här anger du namn, klubb, klass, SportIdent, och eventuellt starttid i klartext, förslagsvis kommaseparerat. Det är fördelaktigt att ange många deltagare på en gång. Ett exempel på data som kan importeras är:

Johan Svensson, OK Linné, H21, 800605
Johanna Andersson, IF Thor, D70, 390101
Sven Johansson, IF Liten, H10, 37371

Formateringen är fri: ett annat exempel på data som kan importeras är

OK Linné
Johan Svensson, Lång, 800605
Sven Johansson, Kort, 37371
Johanna Andersson, Mellan, 390101

Välj sedan granska inmatning och kontrollera att MeOS har tolkat den fria texten på rätt sätt, och välj slutligen spara anmälningar. Om MeOS har problem att tolka de data du angivit kan du försöka formatera om den fria texten. Följande tips kan hjälpa:
Bra att veta
Om klubb- och löpardatabasen är installerad kommer MeOS automatiskt att matcha löpare och klubbar mot den, och därefter komplettera anmälan med ytterligare uppgifter, t.ex. nationellt löpar-id och kontaktuppgifter för klubben.

Manuell inmatning

På sidan deltagare är det möjligt att lägga in nya deltagare. Klicka på ny deltagare, och fyll i relevanta uppgifter. Detta arbetssätt är dock opraktiskt om man ska anmäla fler än ett fåtal. Det förutsätter också att klasserna är redan är skapade; sidan är endast tillgänglig om det finns klasser.

Anmälningsdata från Excel och andra tabellprogram

Om du har anmälningsdata i tabellformat i ett kalkylprogram, kan du använda tabelläget på sidan deltagare för att klistra in anmälningarna. Också i detta fall måste klasserna finnas

Eventor

MeOS har en Eventorkoppling, vilket gör att du direkt kan få in anmälningar i programmet.

Direktanmälan

Ytterligare ett alternativ är direktanmälan, som är ett förenklat anmälningsformulär. Först måste du skapa klasserna och se till att rutan tillåt direktanmälan är markerad. Funktionen direktanmälan kommer du åt på sidan SportIdent. Välj anmälningsläge ut listan med funktioner. Om du ansluter en SI-enhet kan du använda den för att läsa in bricknummer och om löparregistret är installerat används det för att identifiera löparna.

Löpardatabasen

Du kan använda löpardatabasen för att anmälda deltagare. Välj löpardatabasen på sidan tävling, och sedan personer. Tabellen visar samtliga löpare i registret. Dubbelklicka på + i kolumnen anmäl och välj en lämplig klass. Klicka på anmäl.

Kommentarer

Förslag på ny funktion vid direktanmälan

2013-09-05 14:11:30 av Björn Alpberg

När man anmäler sig på plats till öppna banor samt vid tillsättning av Vakansplatser, skulle det vara en mycket bra att kunna få en utskrift (kvitto) på anmälan på sträcktidsskrivaren.
Funktionen skulle kunna vara valbar på liknande sätt som vid utläsning, där alternativet ”Sträcktidsutskrift” finns. Bekräftelsen på anmälan kan lämnas vid Start som ”startbevis”. Idag skriver man ofta en lapp med dessa uppgifter vilket är mycket tidsödande och antalet deltagare i Öppna klasser är idag ofta mycket stor.
De uppgifter som jag tror behövs är NAMN, FÖRENING, SI-Nummer, KLASS och ev. STARTTID (Vakans), samt texten ”KONTANT BETALT” om så skett. Då kan även denna utskrift användas som kvitto om någon vill ha ett sådant. Man får då skriva ut två (2) remsor (ett startbevis & ett kvitto).

Problem med fri anmälningsimport

2013-11-19 09:44:05 av Jonas Roth

Vi körde en träning där man skulle springa i par. För att spara plats angav vi efternamn med bara initial bokstav, t ex "Anna B & Calle D". Detta ställde till problem för importen. När vi ändrade till "Anna & Calle" gick det bättre. Initialer verkar vara problemet.

Förslag: Styr upp importen. För stor frihet skapar mer möjligheter till missförstånd. Dessutom kan det vara lämpligt att byta ut skiljetecknet "," mot ";" eftersom komma kan förekomma i lagnamn.

Kvitto och anmälningsimport

2013-11-20 09:52:40 av Erik Melin

Förslaget med kvitto vid direktanmälan är noterat.

Ang fri anmälningsimport
Den fria importen är främst tänkt för de enklaste normalfallet och där man redan råkar ha anmälningsdata i ett visst format eller för dem som skräms av att läsa en kravspecifikation på ett visst format. Förmodligen är det inte rätt val i ditt fall.

Kanske kan du använda tabelläget och göra anmälningsfilen i Excel eller liknande? Där har man ett enkelt och helt strukturerat format, där man kan anpassa strukturen genom att välja vilka kolumner som visas i MeOS.

Anmäla deltagare från löpardatabasen

2013-11-27 21:00:04 av Stefan  Öberg

Det skulle vara önskvärt när man anmäler deltagare från löpardatabasen som saknar SportIdent bricka, att kunna notera lånebricka och att den är hyrd.


För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in