English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2014-04-24:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Elektroniska passertider

Uppdaterad: 2014-04-24

MeOS stöder elektroniska radiokontroller. Programmera en masterstation som kontroll eller mål och kryssa i skicka stämplingar / autosänd (se SportIdents användarhandbok).

Gå sedan till sidan SportIdent i MeOS. Se till att avläsning / radiotider är valt. Välj den COM-port som enheten är kopplad till och välj aktivera. MeOS försöker nu få kontakt, men om enheten är långt borta eller uppkopplad via radiolänk är det inte säkert att MeOS får något svar.

Du får då frågan om MeOS ska lyssna efter inkommande stämplingar. Om du svara ja kommer MeOS att lyssna på den valda porten. För att verifiera att du har kontakt med enheten måste du provstämpla. MeOS kan inte upptäcka om kontakten med enheten upphör.
Bra att veta
Det går bra att koppla in mål-, start- och check- och tömenheter på samma sätt som kontroller (t.ex. kan man tömma brickor samtidigt som man knyter dem till löpare). Om MeOS får kontakt med enheten talar den om för MeOS hur den är programmerad, och allt fungerar. Om MeOS inte får någon kontakt med enheten, utan ska lyssna på inkommande stämplingar, kan MeOS inte avgöra hur enheten är programmerad. Då gäller följande:
  • Kodsiffra större än 30 tolkas som kontroll.
  • Kodsiffra 1 tolkas som start.
  • Kodsiffra 3 tolkas som check eller töm.
  • Övriga kodsiffror mindre än 30 tolkas som mål.
Här följer ytterligare regler för hur MeOS använder inkommande stämplingar:
  • Om en startstämpling registreras för en deltagare sätts starttiden.
  • En stämpling med check eller töm påverkar inte tävlingen, däremot tar kvar-i-skogen listan hänsyn till den.
  • Stämplingar som används för att knyta brickor registreras inte alls i tävlingen; resultatet är detsamma som om siffrorna skrivits in manuellt.
För att mata in stämplingar via en Internetförbindelse kan fjärrinmatning och radiotider från Internet användas.

MeOS stöder också protokollet SI Online Punches, vilket innebär att stämplingar kan skickas över nätverket (eller genom mobiltelefoner över Internet). Välj TCP i listan över portar. Du måste välja samma port för TCP som det program som skickar stämplingarna. Protokollets nolltid förutsätts vara 00:00:00. Tryck på starta för att öppna porten.
Observera
Se till att eventuella brandväggar släpper igenom trafiken när du använder stämplingar över TCP.

För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in