English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2015-12-21:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Rogaining

Uppdaterad: 2015-12-21

Observera
För att komma åt denna funktion måste du först aktivera den.
MeOS stöder rogaining (poängorientering) på två sätt: Typ av rogaining ställs in per bana, på sidan banor. Banan måste lista alla kontroller som kan räknas med, men ordningen spelar ingen roll eftersom rogainingkontrollerna får besökas i valfri ordning.

Det går utmärkt att blanda vanlig orientering med rogainingmoment i samma bana, förslagsvis med poänggräns. Det kan fungera så att det mitt på banan finns ett bo med rogainingkontroller, där ett visst poängantal måste uppnås, innan man kan fortsätta banan.

På sidan kontroller anger man att en kontroll är en rogainingkontroll genom att sätta status till rogaining och ange hur många rogaining-poäng kontrollen ger.
Tips
Det är möjligt att låta samma (fysiska) kontroll spela olika roller i olika banor genom att skapa flera kontroller med samma SI-kod men olika status och/eller roganingpoäng. I respektive bana refererar man till respektive kontrolls id-nummer.

Kommentarer

Rogaining Bo-kontroll

2017-10-23 08:05:13 av Mikael Guttke

Hej, finns det något sätt att ställa in så jag kan ha en bo-kontroll som måste tas mellan varje kontroll och sedan möjlighet att ta samma kontroll som man redan tagit och få ytterligare poäng på den?
Som en stjärnorientering men med möjlighet att få ta samma flera gånger.


För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in