English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2014-02-26:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Fjärrinmatning och radiotider från Internet

Uppdaterad: 2014-02-26

Fjärrinmatning på sidan Automater låter dig hämta stämplingar och inlästa brickor från Internet. Ange adressen, URL, till webbservern som tillhandahåller inmatningen.

Om Använd ROC-protokoll är markerat används protokollet Radio Online Control (ROC), annars används MeOS Input Protocol (MIP). Exempelkod för att sätta upp en MIP-server, där man kan mata in startnummer och kontrollnummer i ett webbformulär för att registrera en radiopassering, finns under MeOS Resurser.

Tävlingens ID-nummer definieras av webbservern, och används för att hämta stämplingar från rätt tävling.

Kontrollmappning behöver endast anges om man vill ange att en viss kontrollkod man får in inte är en kontroll utan har en speciell funktion. (Utan mappning tolkas koden som en kontroll med denna kod.) Mata in kod och välj funktion: Du kan välja mellan start, check och mål.

Kommentarer

Kod < 10 ?

2018-08-04 21:04:02 av Felix Alnervik

Jag har i tidigare alltid programmerat mina Start enheter som "1" samt check som "5" när jag använt mig av OLA. Men det ser ut som att jag inte kan använda dessa koder i MeOS, varför?

Interna koder

2018-08-05 21:40:53 av Erik Melin

Om du vill använda interna koder går det bra; se avsnittet om elektroniska radiotider. Då ska du inte använda mappningen.

Men jag tycker att den lösningen är mer primitiv.

ROC användning

2018-08-13 20:31:05 av Gunnar Åhlén

Har en fråga: När jag kryssar i att jag vill använda ROC och fyller i en ROC enhets MAC adress och startar automaten. Så ser allt bra ut. Men när jag trycker på inställningar för den automaten så får jag endast upp det jag kryssat för men inte vilket ID som jag har angivit. Är det något som skulle kunna fixas till? För jag antar att jag kan konfiguerera fler automater (en per ROC enhet) då vore det smidigt att kunna se vilken som är vilken. Har jag uppfattat rätt?

Check lika med ej start?

2018-09-29 10:38:10 av Christoffer Strömgård

I OLA så kan man använda en ROC med check i starten så får man reda på vilka som har startat och kan sätta de ej start för de som inte har aktiverats via check, funkar de i MeOS?

ROC

2018-09-30 10:24:46 av Erik Melin

Check i starten: Ja, men notera att ROC:s protokoll inte är vattentätt. Stämplingar = Startande = Löpare i skogen kan tappas bort.

ROC via lokala nätverket

2019-05-15 20:30:17 av Benny Hoffman

Hittar ingen bra beskrivning på hur man får in målstämplingar direkt från ROC:en via Ethernet LAN. Det går utmärkt att köra via ROC.olresultat.se via lokala nätet ut på internet och tillbaks. Ser ju i MeOS att det finns möjlighet att via MAC koppla sig till ROC:en och använda TCP port 10000, men hur?

ROC och online-stämplingar - info

2019-05-17 20:28:53 av Chris Bagge

Det är, inne i på ROCs hemsida i "Configure" - Configure Radio Online Control möjligt att välja "send punches over network instead". Här kan du välja IP adress och port på din Meos dator.
Kom dock ihåg att du måste öppna porten i firewall på den dator som skall ta emot stämplingarna. Hur det görs beror på vilken virus scanner du har.
Vi i FIF Hillerød använder "TCP" som protokol i MeOS för våra online stämplingar. Det fungerar fint. Kom dock också ihåg att stämplingar från en online kontrol _kan_ förloras även om stämplingen har gömts korrekt i pinnen. Det beror på det sätt SPORTident fungerar.


För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in