English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2014-05-03:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Löpardatabasen

Uppdaterad: 2014-05-03

Löpardatabasen består av en lista med löpare och en med klubbar. Du kan bygga en löpardatabas från distriktsregistret, som kan hämtas från Eventor, eller från något annat register. Registret från Eventor kan hämtas automatiskt, se Eventorkoppling.

Registret du importerar måste vara i IOF-XML-format (version 2.0.4 eller 3.0). Löpardatabasen kompletteras också kontinuerligt med data från de tävlingar du kör i MeOS; MeOS lär sig alltså efterhand vem som brukar springa med vilken bricka.
Tips
Om du har ett arrangemang där den vanliga klubbindelningen inte gäller avmarkerar du Använd löpardatabasen på sidan tävling. Effekten blir densamma som om löpardatabasen vore tom.
För att bygga upp registret, använd importera under löpardatabasen på sidan tävling. En fil med klubbar och en fil med löpare ska anges. Du kan välja om du vill tömma (nollställa) MeOS databas först eller uppdatera den. Om du ska byta databaskälla, t.ex. från svenska till norska Eventor rekommenderas starkt att du tömmer databasen.
Bra att veta
Använder du nätverksanslutning överförs löpardatabasen via nätverket. Du får alltså automatiskt samma databas på alla datorer som kopplar upp sig mot tävlingen. Du kan uppdatera databasen på servern genom att importera löpardatabasen medan du är uppkopplad mot servern, se MeOS i nätverk.
Tabellerna personer respektive klubbar kommer du åt med motsvarande knappar. Eventors personregister innehåller för tillfället ungefär 53000 personer, så det kan ta några sekunder att visa upp tabellen på en långsam dator. Från persontabellen går det att anmäla till aktuell tävling genom att dubbelklicka på +.

Det går att exportera hela löpardatabasen från en MeOS-dator för import på andra MeOS-datorer. Välj exportera under löpardatabasen på sidan tävling, och ange en destinationsmapp, till exempel på ett USB-minne. För att installera löpardatabasen på en annan MeOS-dator, stäng alla tävlingar på denna dator och välj inställningar. Leta upp den mapp du exporterade löpardatabasen till enligt ovan, och välj installera. MeOS kan därefter behöva startas om.

Kommentarer

Går ej att uppdatera databasen.

2014-03-26 16:52:47 av Göran Nordh

Jag har 2 datorer (EJ nätverk) på den ena Win 7kan jag uppdatera löpar-och klubbdatabasen men inte på den andra Win 8.1. Jag får följande meddelande när jag trycker på "Uppdatera"
"Fel: Failed to connect to: https://eventor.orientering.se/api/export/clubs Error code: 12150"
Jag har installerat både klubb-och löpardatabasen sedan tidigare.
Vad gör jag för fel?

Re: Går ej att uppdatera databasen

2014-04-13 23:35:53 av Chris Bagge

Erik vet nog bättre än jag, men et försök i alla fall. MeOS har en konfigurationsfil, "meospref.xml" på Windows 7. I den finns et fält som heter <UseEventor>. Ifall filen, meospref.xml saknas saknas kan det kanske ge problem. Ifall fältet <UseEventor> har olika värden kan det kanske också vålla problem. Har ingen erfarenhet med detta själv, då vi i Danmark inte använder Eventor. Filen ligger i Windows 7 i mappen c:\<user>\Appdata\Roaming\Meos\

Problemet löst

2014-04-19 16:54:03 av Göran Nordh

Jag fick ett tips från Kristian Pålsson Uddevalla IS.
"Stäng alla tävlingar och klicka på ny tävling så kommer en fråga om API-nyckel upp". Enkelt eller hur?
Göran Nordh
TSK

Flerdagarstävling (Träningstävling)

2014-07-02 23:43:40 av Karl-Erik Engblom

Håller i en löst hållen 3-dagars träningstävling med sammanlagt resultat. Ingen föranmälan. Problem 1: Tävlande som endast sprungit etapp 2, leder i totalställningen efter 2 etapper. Fick gå in på etapp 1 och registrera dem och lägga in dem som ej start, då ordnade det sig.
Folk har bytt klass/bana mellan dagarna utan att Meos bryr sig, de får totaltiden inlagd på senast sprungna banan. Försökte då skapa 2 olika personer på varje etapp men det verkar inte fungera. Här behövs lite utveckling för de som orkar och kan.


För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in