English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2015-01-26:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Publicera resultat på Internet

Uppdaterad: 2015-01-26

På sidan Automater finns Resultat online. Den här automaten kan exportera tävlingsdata i olika format, antingen till en fil eller automatiskt ladda upp dem till webben. För att skicka resultat till orientering.se/liveresultat, se MeOS resurser.

I listan klasser väljer du vilka klasser du vill publicera resultat för.

Formatet MeOS Online Protocol (MOP) skickar förändringar i tävlingen, mål, start och mellantider, på ett kompakt sätt. Detaljer i protokollet och exempelkod för att få igång en webbserver finns att ladda ner här: MeOS Resurser. Det går också att exportera resultaten i IOF-XML format, men filerna kan då bli ganska stora.

Alternativet Packa stora filer komprimerar stora filer i ett zip-arkiv.

Skicka till webben skickar filerna direkt till en webbserver. Tävlingens id-nummer och lösenord definieras av webbservern.

Spara på disk sparar filerna till en mapp på datorn. Ange ett filnamnsprefix. De sparade filerna numreras löpande och får filnamn: filnamnsprefix + löpnummer.xml. Skript att köra efter export är ett eget skript som anropas efter varje export. (Jämför Exportera listor till webben.)

Kontroller

Välj de kontroller som ska publiceras. Standardvalet är de kontroller som har ett definierat namn (se kontroller) eller där radiostämplingar har registrerats (antalet exporterade kontroller utökas automatiskt när stämplingar inkommer).
Bra att veta
Om internetuppkopplingen är långsam (har lång svarstid) kan uppladdningen av resultat ta tid. Därför kan det vara lämpligt att använda en dedikerad MeOS-klient för uppladdning för att inte blockera annan användning, det vill säga en MeOS-process som endast har denna uppgift. Det går att köra flera instanser av MeOS på samma dator.

Kommentarer

Överföring resultat fleretappers-tävling

2015-07-30 10:21:15 av Mats Luspa

Jag undrar hur överföring av resultat från föregående etapp sker via MOP-protokollet. Jag testade med en två-dagars-tävling. Men andra dagen visades endast denna etapps tider. Jag ser att protokollet skall ha stöd för fleretappers-tävlingar.

Idé om app

2015-08-13 13:26:29 av David Ek

Vore fantastiskt om Meos automat kunde lägga upp resultat på internet med jämna mellanrum och att det fanns en app för smartphones så att deltagare lätt kunde se tävlingens resultat. Då skulle man kunna få bort pappersresultaten på TC. De som är utan app får kolla på en TV med rullande resultat. Som arrangör kan man nog betala 50 öre per deltagare för denna funktionalitet.

Appar för resultat

2015-08-13 21:47:41 av Erik Melin

Den som känner sig sugen på att göra en sådan App är mycket välkommen att sätta igång. MeOS kan exportera allt som behövs; det är egentligen bara själva appen som saknas. Jag assisterar gärna med tips om hur man kommer åt data.

Ett bekymmer är Internet-täckning i skogen. Om några hundra telefoner börjar surfa loss där täckningen redan är skral blir det svårt att både komma åt och skicka upp resultat.

Ett alternativ är ett lokalt wifi (och resultatåtkomst via lokal server), men det är inte heller trivialt att sätta upp för arrangören.

Visning av resultat.

2015-09-07 19:56:30 av Chris Bagge

Vi har i Danmark skapat mjukvara till att visa rullande resultat. Vi har mycket medvetet inte skapat mjukvara till Mobiltelefon. Vi använder de svenska ROC radiokontrollerna. Därifrån vet vi hur viktigt det är, inte att överbelasta mobilnätet.

Vi har en lokal web-server på vårt lokala nät och visar resultaten på stora TV-skärmar (med inbyggd web browser). Det har den positiva funktion att folk samlas kring TV-skärmarna (och pratar med varandra) i stället för att sitta var för sig.

Andra är mycket välkomna att få en kopia av denna mjukvara men vi har inte resurser till att stödja uppställning.

Vi arbetar också på att leverera online resultat på klubbens vanliga hemsida. Detta för de som inte tar del i evenemanget. Här är det vår erfarenhet att det ofta är problem med bandbredd från tävlingsplatsen och ut, också i det lilla landet Danmark.

Visning av resultat

2016-01-06 23:37:10 av Anders Larsson

Chris, det vore intressant att få en kopia på ert program.

Resultat via TV-skärmar vore bra till MeOS

Online resultat på TV

2016-01-10 23:45:10 av Chris Bagge

Hej Anders,
Undersöker hur tilståndet av mjukvaran är. Skicka ett mail till mig; c.bagge (a) privat.dk


För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in