English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2012-05-25:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Start- och resultatlistor

Uppdaterad: 2012-05-25

På sidan listor finns bland annat start- och resultatlistor. Alla listor har funktionerna skriv ut och webb, som skriver ut respektive sparar en HTML-fil för webben. I det senare fallet får du välja mellan ett strukturerat eller formaterat webbdokument. Strukturerat innebär att listan byggs upp genom en (osynlig) tabell. Fördelen är att tabellstrukturen kan kopieras in i ett ordbehandlingsprogram och webbläsaren kan anpassa kolumnbredder, med mera, för varje användare. Formaterat innebär att MeOS placerar ut textelementen på sidan genom att specificera placeringen för varje textelement. Dokumentet blir då mer exakt likt hur det ser ut i MeOS.

Knappen eget fönster öppnar den egna listan i ett separat fönster.

Automatisera skapar en automat som skriver ut eller exporterar listan till fil med jämna mellanrum, se automatisk utskrift och filexport.

Automatisk rullning innebär att listan automatiskt rullar på skärmen, så att hela listan visas. Fullskärm innebär att den dessutom visas på hela skärmen. Denna funktion kan vara ett alternativ till utskrivna listor.

Kom ihåg listan sparar de listinställningar du gjort för denna lista, t.ex. om du valt de klasser som har nummerlapp vid start två. Du kan snabbt ta fram listan igen från sidan listor. Inställningen sparas i tävlingen och är tillgängligt för alla som öppnar den.

Återgå tar dig tillbaka till sidan med listval.
Bra att veta
  • Listorna i MeOS uppdateras live – om en lista visas när en bricka läses in uppdateras listan.
  • I många listor går det att klicka på deltagarens namn för att direkt komma till sidan deltagare.
På sidan listor finns vissa gruninställningar. Alternativet sidbrytning mellan klasser / klubbar påverkar endast utskrifter. Med sträcktidsanalys innebär att resultatlistor innehåller information om uppskattade bomtider. Begränsningen antal visade per klass används för att skapa topplistor – t.ex. en lista över medaljörer.
För att automatiskt skriva ut resultatlistor med jämna mellanrum används automaten resultatutskrift / export på sidan automater. Du kan skapa en sådan automat för en given lista genom att välja automatisera. Se automatisk utskrift och filexport.

Kommentarer

Utskrift av passertider

2012-08-30 11:37:07 av Erik Zander

Är det möjligt att skriva ut ställningen vid en radiokontroll under tävlingens gång innan deltagarna gått imål?

Passertider

2012-08-30 19:32:06 av Erik Melin

Ja. Se tipset på under "Mer om listor".

km-tid

2012-09-03 11:45:00 av Erik Nilsson

Är det möjligt att visa en resultatlista med tid, tid efter och km-tid?

Bomtid

2012-09-21 16:04:44 av Roger Gustafsson

Tid efter bomtid
1. Asta Sjöberg Lindebygdens OK 31:40 01:41
2. Ingvar Eriksson OK Tisaren 34:17 +2:37 01:32

Hur definieras bomtid?

Om bomtid

2012-09-26 21:52:49 av Erik Melin

För en exakt definition hänvisar jag till koden som räknar ut det: oRunner::getSplitAnalysis(vector<int> &deltaTimes)

Mer ungefärligt så är det tiden man överskrider den förväntade löptiden tiden, dvs tiden baserad på ens genomsnittsfart.

Sträcktidsliste med kontrolnummer...?

2013-10-31 18:26:49 av Michael Leth Jess

Hej...

Har nu for förste gang testet MeOS i en tävling, nemlig NatCup som er enkeltmandsstafet med 8 forskellige gaflinger pr. bane.

Hvordan genererer man en sträcktidsresultatliste hvor kontrolnumre er synlige?

Som det er nu er det svært at forstå om räkkefölgen på tiderne er den enkelte løbers løb (med kontroller i forskellig räkkefölge) eller sträcktiderne i samme räkkefölge.

Resultat stafett

2013-11-14 21:20:41 av clas Kärrström

Jag har försökt förstå vilka olika slut-resultat man kan få efter genomförd stafett. Lite förvillande att listan "stafett(sammanställning)" är detsamma som i Avancerat... kallas "stafett-total" tror jag mig förstått.
Saknar dock något i totallistan som JAG anser VÄLDIGT intressant, vilket är placeringen vid varje växel(bredvid växeltiden som inte säger så mycket annars).
Intressant vore också sträck-placeringen för varje löpare i laget(bredvid sträcktiden för löparen. Ev också en kolumn för gafflings/banalternativ kunde också vara av intresse.
Ps. Har inte hittat någon bra information om hur man ska tänka när man gör val/inställningar för resultatlistor, finns det?

Kontrollnummer

2013-11-17 21:56:42 av Erik Melin

Det är för närvarande inte möjligt att få ut kontrollnummer i sträcktidslistan. Jag har gjort en notering om att det vore önskvärt ibland.

Angående stafettresultat

2013-11-20 10:17:57 av Erik Melin

Beklagar terminologiförvirringen. Jag ska se över namngivningen.

Med listredigeraren kan du konstruera precis den lista du önskar. (Använd banas namn för att visa gafflingsalternativ). Vad som är den bästa standardlistan kan ju förstås diskuteras. Ju mer data man tar med, desto plottrigare och mer utrymmeskrävande blir listan.


För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in