English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2022-03-02:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Startgrupper

Uppdaterad: 2022-03-02

Startgrupper används för att ange att vissa löpare önskar starta inom ett visst tidsintervall eller för att gruppera löpare, så att löpare från samma klubb startar ungefär samtidigt. Det är alltså möjligt att antingen (i samband med anmälan) låta löparna önska startgrupp, eller automatiskt tilldela startgrupp beroende på klubbtillhörighet. Det är också möjligt att ha en blandning; vissa löpare önskar en startgrupp och övriga får en tilldelad.

Man kan manuellt definiera startgrupper genom startgrupper på sidan klasser. Varje startgrupp behöver ett Id (som är ett positivt heltal) och ett tidsintervall. Alla startgrupper måste vara lika långa, men det finns inget krav på att de ska sitta ihop. Man kan ha en grupp på förmiddagen, en på eftermiddagen och en på kvällen. Vanlig längd är en halvtimme eller en timme.

För att ange att en deltagare önskar en viss startgrupp ska fältet startgrupp i tabelläget för deltagare sättas till startgruppens Id. Det är också möjligt att ange att två deltagare önskar samma (men inte angiven) startgrupp genom att sätta fältet familj till ett samma positiva heltal (varje familj behöver ett eget unikt familjenummer).

Som ett alternativ kan man också i tabelläget för klubbar definiera en startgrupp, som används för alla medlemmar som inte uttryckligen angett en annan startgrupp.
Tips
Önskad startgrupp kan importeras genom IOF-XML service requests, se importera startgrupper.

Innehåll

  1. Importera startgrupper
  2. Lotta med startgrupper

För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in