English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2015-01-20:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Eventorkoppling

Uppdaterad: 2015-01-20

MeOS har en direktkoppling mot Eventor. För att kunna använda denna behöver du en så kallad API-nyckel, som du får av klubbens Eventoradministratör. Nyckeln matar du in på uppmaning av MeOS första gången du använder Eventor.
Observera
API-nyckeln ska hanteras varsamt, så att ingen obehörig kommer över den. När du matar in nyckeln i MeOS förvarars den i krypterad form, som är besvärlig men inte omöjlig att knäcka. Om du vill radera nyckeln väljer du tävling från Eventor, Anslutningsinställningar och lämnar fältet API-nyckel blankt.
MeOS kan använda Eventor för att automatiskt hämta klasser och anmälningar till klubbens arrangemang. Välj Tävling från Eventor på förstasidan. Välj tävlingen ur listan på tävlingar, och sedan Nästa. Om du inte vet att din löpardatabas är uppdaterad, bör du låta rutan om att uppdatera den vara markerad.

I nästa steg måste du välja första ordinarie starttid och startmetod. Om du väljer gemensam start eller lottad startlista gör MeOS automatiskt en startlista. I annat fall lämnas den uppgiften till dig.

Om du har en banfil från OCAD, Condes, eller liknande, kan du ange den här, så lägger MeOS automatiskt in banorna (och försöker para ihop rätt bana med rätt klass).

Klicka på hämta data från Eventor för att slutföra importen.

Bra att veta
Lämpliga funktioner i MeOS aktiveras automatiskt beroende på vilken sorts tävling som importerats. För speciella arrangemang, så som flerdagarstävlingar, tävlingar med flera lopp för samma löpare, patrulltävlingar, Rogaining/poängorientering kan du behöva välja MeOS funktioner på sidan tävling och aktivera lämpliga funktioner.
I en tävling från Eventor finns knappen Eventorkoppling på sidan tävling. Du kan välja mellan att hämta efteranmälningar, uppdatera löpardatabasen, publicera startlistan eller publicera resultaten. De två senare alternativen laddar upp startlistan och resultat/sträcktider till Eventor. Sträcktiderna läggs också automatiskt in på WinSplits Online.

När du skapar en ny tävling och har MeOS Eventorkoppling aktiv, undersöker MeOS om löpardatabasen är föråldrad. I så fall erbjuder MeOS möjligheten att uppdatera den automatiskt. Du kan också uppdatera löpardatabasen manuellt genom att välja Tävling från Eventor på förstasidan, och sedan endast kryssa för alternativet att uppdatera databasen.
Bra att veta
Du kan ställa in vilken Eventorserver MeOS arbetar mot på sidan inställningar, som du kommer åt när ingen tävling är öppen.

Kommentarer

Koppling mot Test Eventor

2020-08-12 20:58:58 av Gunnar Åhlén

Jag har ändrat EventorBase under lokala inställningar till https://eventor-sweden-test.orientering.se/api

Men när jag skapar en ny tävling från Eventor så hämtas den tävling som finns på "vanliga" Eventor, detta ser jag eftersom inga klasser kommer med och ingen anmälan. I test Eventor har jag skapat klasser och anmält en person. Jag vill nämligen testa att lägga till tjänster och testa import funktionen i MeOS som besrkivs i Dokumentationen. Har jag missat något mer ställe att ändra på?

Test Eventor

2020-08-12 22:07:52 av Erik Melin

Du måste starta om MeOS efter att du ändrat basadressen.

Publicera resultat på Eventor

2020-08-15 23:08:38 av Ingemar Ros

Försöker publicera resultatlista på eventor. Får HTTP error 500: Internt serverfel (server error)

API-nyckel felmeddelande

2021-09-03 18:01:09 av Kristina Canow

Fyllde i API-nyckeln men får nu felmeddelandet "Kunde inte ansluta till Eventor" så fort jag trycker på "Tävling från Eventor". Vad betyder det, och hur kommer jag åt att fylla i API-nyckeln på nytt om det är för att den blev fel?

API-nyckel felmeddelande

2021-09-04 18:38:01 av Kristina Canow

Testade ladda ner en mycket äldre version (3.2) och då var det inga problem med API-nyckeln, gick jättebra att ladda ner från Eventor. Men hur får man det att funka i de nyare versionerna?

Problem med API-nyckeln

2021-09-05 14:42:42 av Erik Melin

Det har troligtvis blivit nåt fel med dina lokala inställningar. (MeOS-versioner tidigare än version 3.4 lagrar inställningar på ett annat sätt). Du kan nollställa inställningarna genom att radera filen meoswpref.xml i MeOS lokala datakatalog. Som vanligtvis är C:\Users\[Användarnamn]\AppData\Roaming\Meos.

Jag skulle annars gissa att det är adressen till Eventorservern om är felaktigt inställd. Ska i Sverige vara https://eventor.orientering.se/api/ Om du bara råkar ange fel nyckel kommer rutan att fylla i nyckeln upp automatiskt nästa gång du ansluter.

API-nyckel felmeddelande

2021-09-08 18:26:07 av Kristina Canow

Tack, radera filen gjorde susen!

Kan inte publicera startlista

2022-03-16 21:48:11 av Fredrik Rothamel

Eventor svarar med
HTTP Error 400: The request could not be processed by the server due to invalid syntax.

Eventorproblem

2022-03-16 22:12:03 av Erik Melin

Om kopplingen inte fungerar rekommenderas export till IOF-XML och manuell uppladdning via Eventors hemsida.

Om det fortfarande är problem kan man kontakta Eventors support, och skulle det visa sig att det är något problem med filen som MeOS exporterar får vi förstås försöka lösa det problemet. Exporten har dock fungerat stabilt i flera år, så den är inte första jag skulle misstänka.

Kan inte publicera startlista

2022-03-17 09:00:19 av Fredrik Rothamel

"Manuell" uppladdning av IOF-XML gav bättre felmeddelande.
Namn på klasser i banfilen matchade inte exakt med eventor.

Tack för snabbt svar. Tips som detta kanske borde samlas i en FAQ?


För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in