English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2019-05-13:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Tidtagning utan kontroller

Uppdaterad: 2019-05-13

Det går bra att använda MeOS för tidtagning i allmänhet, även utan en orienteringsbana med kontroller. Det går också bra att använda tekniska lösningar för tidtagning, exempelvis SportIdent, för elektronisk tidtagning och mellantider eller varvtider.

Varvräkning

MeOS kan räkna antal avklarade varv. Efter varje varv stämplar deltagaren en varvningskontroll och vid målgång stämplar man en målkontroll. Du kan använda det för en tävlingsform där det gäller att hinna så många varv som möjligt på en viss tid. Använd någon av listorna Varvräkning och Varvräkning med mellantid på sidan listor. Den senare varianten förutsätter att det sitter en kontroll för mellantid ute på varvet som den tävlande ska stämpla (utöver varvningskontrollen) för att registrera ett varv.

Kommentarer

Manuell tidtagning

2022-04-03 09:54:02 av David Ek

Jag skulle vilja använda Meos vid löptävling där jag använder "Manuell tidtagning" och slår in nummerlapp + Enter när löparen passerar mållinjen.
Dock kommer det uppstå situationer där flera kommer samtidigt. Då skulle jag vilja kunna trycka Enter direkt, utan att ange nummerlapp så att jag får tidpunkterna. Och sedan kunna gå tillbaka och ange vilken nummerlapp som ska in på respektive.

Manuell tidtagning -- Gjorde en sådan.

2022-05-31 23:32:18 av Peter Rydesäter

Jag gjorde en enkel sådant tillägg i Meos och kompilerade om Meos med just en sådan funktion för många år sedan. Att köa upp flera tider. Vi körde den skarp men det blev rörigt i allafall. Beror nog mest på att vi inte var beredda på hur skulle funka, men skulle nog behöva förbättras.

Men den koden är gammal nu och var hårdkodad i den versionen.


Tidtagning med buffert

2022-08-10 12:07:25 av Mika Tolonen

Detta vore en superbra funktion vid rusning med manuell tidtagning. Finns ju ingen chans att skriva in startnummer direkt speciellt om nummerlappar lossnat eller hänger lös.
Har ni hitta någon lösning på problemets fungerar idag eller använder ni något annat system?


För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in