Luffarschack för Windows

Luffarschack är ett gammalt fint spel som spelats i många generationer. Även i den digitaliserade värld, där du troligtvis befinner dig just nu, borde man kunna spela detta underbara spel. Det roligaste är förstås att spela med en god vän, men i brist(?) på sådana kan du alltid använda Luffarschack för Windows, om inte annat så för att träna...

Jag konstruerade motorn (=den artificiella intelligensen) i spelet under en semester(?) i London 1994. När jag kom hem var det bara att skriva koden, vilket tog ett bra tag eftersom jag just höll på att lära mig ett nytt programmeringsspråk, C++. (När jag var i London hade jag aldrig provat detta fina språk). Tidigare hade jag använt BASIC. Den första versionen var för DOS och utnyttjade VGA-grafik. Den andra var också för DOS men hade stöd för mus. Den tredje versionen (denna) är för Windows och var mitt första Windowsprogram. Jag lärde mig efter hand.

Programmet kräver en dator med 386-processor 4 Mb RAM och Windows 3.1. Det fungerar utmärkt tillsammans med Windows 95 och NT, XP och Vista (32-bitars)

Luffar Schack är helt gratis. (Om du väldigt gärna vill får du givetvis ge mig pengar!). Du kan naturligtvis inte sälja programmet vidare, men du får gärna kopiera det till din goda vän! Skicka mig ett E-mail och berätta vad du tycker om programmet (Bra/dåligt/kan förbättras...)

Installationen:

Packa upp filen winluff.zip i den katalog du vill ha som programkatalog t.ex. c:\winluff. Lägg till en ikon för winluff.exe i den grupp du vill använda eller på startmenyn. Inget installationsprogram behöver köras, inga filer kommer att skräpa i din windowskatalog. Om du inte vet hur du utför ovanstående, kontakta din goda vän, eller i värsta fall, studera windowsmanualerna.

Spelplan

Så här ser en bit av spelplanen ut.

Om INGET fungerar kan du kontakta Eriks support Beskriv ditt problem så bra du kan, tala om vilket operativsystem och dator du använder. Jag försöker svara så snart jag kan - om jag kan.

Lycka till med ditt luffarschackspelande och ta inte illa upp om datorn skrattar åt dig när den vinner...

Ladda ner Luffarschack för Windows (89 kb) nu!

Om du hellre vill spela under DOS finns nu även en DOS-version av Luffarschack. Den är äldre och lite svårare att använda, men har aningen häftigare grafik. Luffarschack för MS-DOS (80 kb)

Tillbaka

Ändrad 2 juli 2009, Melin Software, Uppsala
www.melin.nu

Copyright © 1997-2024