English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2017-02-09:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Sträcktidsutskrifter

Uppdaterad: 2017-02-09

Alternativet automatisk sträcktidsutskrift på sidan SportIdent betyder att MeOS skriver ut en sida med deltagarens sträcktider när en bricka lästs in. Utskriften kan ske på en vanlig skrivare eller på en kvittoskrivare. MeOS anpassar formatet på utskriften efter pappersformatet. Knappen sträcktidsutskrift används för att ställa in utskriftsalternativ och skrivarinställningar. Det går också att manuellt skriva ut sträcktider. Leta upp deltagaren på sidan deltagare, och tryck på skriv ut sträcktider.
Tips
Om du använder en kvittoskrivare, var noggrann med att ställa in rätt pappersformat, t.ex. 72 mm x kvitto. Ibland är man tvungen att leta sig in bland avancerade egenskaper i utskriftsdialogen för att hitta denna inställning; det varierar med skrivarmodell och operativsystem. Om du har A4 inställt är symptomet vanligen att texten blir på tok för liten, som ett förminskat A4-blad.

Utskrift på standardskrivare

Om du vill skriva ut sträcktider på A4 eller liknande format, eventuellt med flera löpare per blad för att spara papper, markerar du sträcktider i kolumner. Du kan då också välja att samla flera löpare på ett papper och ange hur lång tid utskriften maximalt ska vänta. Överskrids tiden skrivs ett papper ut även om det antal löpare som angetts inte ännu uppnåtts.

Kommentarer

Anpassa utseende

2017-05-04 23:35:24 av Erik Nilsson

Finns det möjlighet att inte visa klocktiden på sträcktidsutskriften?


För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in