English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2015-02-25:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Testkörning och avlusning

Uppdaterad: 2015-02-25

För att skriva och testa ut en resultatmodul behöver du ha tillgång till en MeOS-tävling som innehåller resultat av den typ du ska skriva modulen för. Med andra ord, om du ska skriva en resultatmodul för individuella klasser så behöver du individuella resultat att testa med. Om du skriver en modul för lagklasser, behöver du resultat för den sortens klass.
Tips
Du kan använda Stämplingstestet på sidan automater för att skapa en testtävling.
När du har skrivit källkoden för en regel klickar du Spara ändringar för att kompilera koden. Om du får ett fel är det ett syntaxfel i din kod som du måste åtgärda. Se till att varje sats avslutas med semikolon och använd felmeddelandet för att lokalisera problemet.

När du har sparat och kompilerat koden kan du klicka på Testa resultatmodul för att testköra koden på alla deltagare och lag som har resultat. Om all fungerar visas en tabelluppställning med uträknad status, tid, poäng och placeringspoäng deltagarna och lagen.

Om det inträffar ett fel när metoden körs, visas texten Error. För musen över texten för att få mer information. En vanlig orsak är att koden försöker läsa av en variabel eller symbol som inte finns eller att den indexerar en vektor utanför dess definitionsmängd.

Om du inte fick några fel och utmatningen var som förväntat är allting bra och du är redo att använda resultatmodulen i en lista. Men, när man testkör första gången är det troligaste resultatet att det inte fungerar. Då kan du välja Testkör på den rad som har ett problem. Ett nytt fönster öppnas och visar alla symboler som är definierade och deras värden, samt alla variabler som dina metoder definierar. Eventuella felmeddelanden visas också.
Observera
Var noga med att testa resultatmodulen noggrant före en viktig tävling. Försäkra dig om att den hanterar ofullständiga lag, trasiga kontrollenheter, saknade stämplingar, statuskoder som inte är StatusOK med mera.

För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in