Köpa Prova själv Mer information Support Kontakta oss

i) Programidé
Filosofin bakom CalendarVision är ett program som är enkelt och smidigt och använda, och inte tyngs av mer eller mindre onödiga funktioner runt själva kärnan. CalendarVision använder varken stora datorresurser eller tar mycket plats på hårddisken. Programmet är helt koncentrerat på de saker det är bra på och inget annat. Nackdelen med det är naturligtvis att vissa, ibland användbara, funktioner saknas i programmet. 

Istället för att försöka presentera halvbra lösningar, är tanken att CalendarVision ska arbeta smidigt tillsammans med andra program på marknaden, som var för sig är bra på olika saker. Om du t.ex. arbetar med webbsidor har du antagligen redan lämpliga verktyg för att formatera HTML-dokument. CalendarVision förser dig då med en grund, som du sedan kan förfina ytterligare, om så behövs.

Till ordbehandlaren kan en kalender enkelt exporteras, antingen som bild eller som en tabell. (Det senare under förutsättning att ordbehandlaren kan importera HTML, vilket i stort sätt alla moderna ordbehandlare kan idag)

Kalendern kan även exporteras som kurvgrafik, och på så sätt läggas in i avancerade grafikprogram som CorelDraw och Adobe PageMaker, där kan utseendet ändras för speciella behov.

Naturligtvis duger det som programmet kan åstadkomma utan hjälp av andra program gott i många sammanhang. Se till exempel denna kalender, direkt exporterad till HTML.

En uppenbar fördel för dig som kund, är att du inte behöver betala i onödan för programvara du redan har. Tack vare den sparsmakade programfilosofin, kan priset hållas på en låg nivå. 

ii) Systemkrav:
Dator som kan köra Windows 95 eller senare

iii) Systemkrav för den som gillar tekniska termer:
IBM-kompatiblel dator
486DX eller snabbare processor
8 MB RAM
20 MB ledigt hårddiskuttrymme
SoundBlaster-kompatibelt ljudkort krävs ej.
Windows 95, 98, NT 4.0 eller Windows 2000
Internetprogramvara för att visa hjälpfiler i HTML

NOT: Den som tror att det går att köra Windows 95 på en 386:a är väl optimistisk

Här kan du läsa hela användarhandboken, som finns tillgänglig online.

Du kan också titta på ett skärmklipp av programmet, eller titta på en exempelkalender exporterad till HTML

   

Copyright (c) 2006

Melin Software