English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2015-01-20:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Eventorkoppling

Uppdaterad: 2015-01-20

MeOS har en direktkoppling mot Eventor. För att kunna använda denna behöver du en så kallad API-nyckel, som du får av klubbens Eventoradministratör. Nyckeln matar du in på uppmaning av MeOS första gången du använder Eventor.
Observera
API-nyckeln ska hanteras varsamt, så att ingen obehörig kommer över den. När du matar in nyckeln i MeOS förvarars den i krypterad form, som är besvärlig men inte omöjlig att knäcka. Om du vill radera nyckeln väljer du tävling från Eventor, Anslutningsinställningar och lämnar fältet API-nyckel blankt.
MeOS kan använda Eventor för att automatiskt hämta klasser och anmälningar till klubbens arrangemang. Välj Tävling från Eventor på förstasidan. Välj tävlingen ur listan på tävlingar, och sedan Nästa. Om du inte vet att din löpardatabas är uppdaterad, bör du låta rutan om att uppdatera den vara markerad.

I nästa steg måste du välja första ordinarie starttid och startmetod. Om du väljer gemensam start eller lottad startlista gör MeOS automatiskt en startlista. I annat fall lämnas den uppgiften till dig.

Om du har en banfil från OCAD, Condes, eller liknande, kan du ange den här, så lägger MeOS automatiskt in banorna (och försöker para ihop rätt bana med rätt klass).

Klicka på hämta data från Eventor för att slutföra importen.

Bra att veta
Lämpliga funktioner i MeOS aktiveras automatiskt beroende på vilken sorts tävling som importerats. För speciella arrangemang, så som flerdagarstävlingar, tävlingar med flera lopp för samma löpare, patrulltävlingar, Rogaining/poängorientering kan du behöva välja MeOS funktioner på sidan tävling och aktivera lämpliga funktioner.
I en tävling från Eventor finns knappen Eventorkoppling på sidan tävling. Du kan välja mellan att hämta efteranmälningar, uppdatera löpardatabasen, publicera startlistan eller publicera resultaten. De två senare alternativen laddar upp startlistan och resultat/sträcktider till Eventor. Sträcktiderna läggs också automatiskt in på WinSplits Online.

När du skapar en ny tävling och har MeOS Eventorkoppling aktiv, undersöker MeOS om löpardatabasen är föråldrad. I så fall erbjuder MeOS möjligheten att uppdatera den automatiskt. Du kan också uppdatera löpardatabasen manuellt genom att välja Tävling från Eventor på förstasidan, och sedan endast kryssa för alternativet att uppdatera databasen.
Bra att veta
Du kan ställa in vilken Eventorserver MeOS arbetar mot på sidan inställningar, som du kommer åt när ingen tävling är öppen.

Kommentarer

Problem med att ladda upp Resultatet

2017-06-26 21:55:57 av Gunnar hln

Hej, Försöker publicera resultatet under Eventor koppling. Får bara snabbt tillbaka något blev fel försök igen. Har försökt igen men det funkar inte. Att uppdatera löpardatabsen går däremot finfint.

Jag har förljande eventor server inställd.
https://eventor.orientering.se/api/

Någon idé vad som strular?

Eventorkopplingen

2017-07-27 20:28:25 av Peter Lorentzson

Bland våra veteraner uppger man att problemet med att publicera resultat dök upp med Windows 10. I Windows 7 fungerade det. Har du 10:an Gunnar?

Problem att ladda upp startlista

2017-08-30 22:09:35 av Anders Larsson

Har problem att ladda upp startlistan till Eventor.'
Använder senaste versionen av MeOS
Kör på en virtuell W10 maskin.

---------------------------------------
Nu har jag bytt till en virtuell Server 2008.
Då fungerar det!
Så det har med W10 att göra verkar det som?

Eventorkopplingen

2018-01-10 19:22:27 av Gunnar hln

Hej Peter, såg din kommentar först nu. Ja jag kör med W10. Det som är konstigt är att delarna att ladda ned funkar med att ladda upp funkar inte.

Jag löste problemet genom att exportera ut resultaten i XML format istället och manuellt ladda upp dem till Eventor.


För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in